ДДД 2002 ООД – дезинфекция, дезинсекция и дератизация

DDD 2002 – при проблеми с инсекти, хлебарки, мравки, гризачи или други вредители, птици, дезинфекция, дезинсекция, дератизация, дезакаризация

Дървеници

Дървениците са кръвосмучещи ектопаразити, активни през нощта и най-вече преди разсъмване. През деня се крият в процепи по стените, подовете, под тапети, в контакти, в сглобките на леглото и мебелите. Когато са малобройни живеят в близост до местата за спане на хората, а когато популацията се увеличи, могат да превземат дома Ви. Жилището Ви ще придобие специфична миризма, ако е нападнато от дървеници.

Тялото на дървеницита е овално, гръбно-коремно сплескано и червеникаво-кафяво на цвят. Дълго около 6 мм. Женската снася около 345 яйца по време на съществуването си.
Дървениците линеят пет пъти по време на развитието си. Нимфите приличат на възрастните, но са по-малки. Всяка нимфа трябва да консумира кръв, за да премине в следващия етап от развитието си. Възрастните се хранят средно един път в седмицата и живеят около 4 месеца. Дървениците могат да издържат дълго време гладни, като при ниски температури този период може да достигне и година, а при по-високи е значително по-къс. Нападат гризачи, прилепи , а също така могат да живеят в гнездата на синантропни птици, като гълъби или лястовици.
Въпреки, че дървениците не се смятат за опасни в епидемиологично отношение, тяхното ухапване причинява дразнене, сърбеж и парене. Могат да смучат кръв до 10 минути. Самото ухапване не се усеща, но след това се появава алергичната реакция. Дискомфортът от ухапването може да продължи повече от седмица.